Пређи на главни садржај

ХАИКУ 3/5


ми кажемо острво
ви кажете оток –
Радосаве води га у поток



Србија у Европу
не преко Хрватске
… чега



Браћо Хрвати
не можете убити ЧЕТНИКА,
у себи.







Прикупио и приготовио Џо

 Четничка ХАИКУ поезија

strujajoe777У својој бити Четничка ХАИКУ поезија је уметност проницања у природу властитог бића, она показује пут из ропства у слободу. Можемо рећи да ослобађа сву енергију која у човеку буди племенита, дубоко човечна осећања, негује узвишене мисли и подстиче богоугодна дела и праведно делање у животу, коју свако од нас природно носи у себи, али која је, у обичним околностима, осујећена и изобличена те не налази одговарајући пролаз за своју активност.
Управо зато, сврха њена је спасити нас од лудила и сакаћења.
То подразумевам под слободом: давање маха свим стваралачким и богоугодним мислима у нашим срцима.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ХАИКУ 3/8

српско пролеће невидљиви у орању снови о слави палих ратника у моје орање иза брда се спусти пола невидљивог Где слетети? Где слетети? Где слетети? Невидљиви. Прикупио и приготовио Џо  Четничка ХАИКУ поезија У својој бити Четничка ХАИКУ поезија је уметност проницања у природу властитог бића, она показује пут из ропства у слободу. Можемо рећи да ослобађа сву енергију која у човеку буди племенита, дубоко човечна осећања, негује узвишене мисли и подстиче богоугодна дела и праведно делање у животу, коју свако од нас природно носи у себи, али која је, у обичним околностима, осујећена и изобличена те не налази одговарајући пролаз за своју активност. Управо зато, сврха њена је спасити нас од лудила и сакаћења. То подразумевам под слободом: давање маха свим стваралачким и богоугодним мислима у нашим срцима.

Зборник савремене српске родољубиве поезије

Зборник савремене српске родољубиве поезије Сима Саве Мраовић Четничка ХАИКУ поезија је објављена 2018. године у Зборнику савремене српске родољубиве поезије који је приредио Сима Саве Мраовић. Контрапункт РТС   Прикупио и приготовио Џо  Четничка ХАИКУ поезија У својој бити Четничка ХАИКУ поезија је уметност проницања у природу властитог бића, она показује пут из ропства у слободу. Можемо рећи да ослобађа сву енергију која у човеку буди племенита, дубоко човечна осећања, негује узвишене мисли и подстиче богоугодна дела и праведно делање у животу, коју свако од нас природно носи у себи, али која је, у обичним околностима, осујећена и изобличена те не налази одговарајући пролаз за своју активност. Управо зато, сврха њена је спасити нас од лудила и сакаћења. То подразумевам под слободом: давање маха свим стваралачким и богоугодним мислима у нашим срцима. Џо

Четничка ХАИКУ поезија

Четничка ХАИКУ поезија  (Прикупио и приготовио Џо) Објављена у Зборнику савремене српске родољубиве поезије

ХАИКУ 3/1

Где год станеш Шумадија, хаику поезија. О, како је свет мали! Није мали, Србија је велика. Браду чешка гибаницу мерка и… чека! Прикупио и приготовио Џо  Четничка ХАИКУ поезија У својој бити Четничка ХАИКУ поезија је уметност проницања у природу властитог бића, она показује пут из ропства у слободу. Можемо рећи да ослобађа сву енергију која у човеку буди племенита, дубоко човечна осећања, негује узвишене мисли и подстиче богоугодна дела и праведно делање у животу, коју свако од нас природно носи у себи, али која је, у обичним околностима, осујећена и изобличена те не налази одговарајући пролаз за своју активност. Управо зато, сврха њена је спасити нас од лудила и сакаћења. То подразумевам под слободом: давање маха свим стваралачким и богоугодним мислима у нашим срцима.